favoritter

Høystyrkebetong Blogg

Blog posts

09.19.2019

Hvorfor er det så vanskelig å øke innovasjonen i byggebransjen?

Innovasjon i byggebransjen er generelt sett på som begrensende med ofte de samme løsninger og materialer som brukes med små variasjoner men med kjente temaer. Så hvordan kan vi sikre mer innovasjon og utvikling i byggebransjen, uten å få uforutsigbare resultater og økt risiko?

08.15.2019

Livet utendørs - balkongopplevelsen del II - balkonger med brystninger

Velkommen til det andre innlegget om balkonger og kundenes erfaring ved bruk! I det forrige innlegget om vanlige balkonger uten brystninger, men med glassrekkverk beskrives den åpne atmosfæren. I dette innlegget skal vi beskrive hvordan balkonger som har integrerte brystninger på en eller flere sider oppleves ved bruk.

07.15.2019

Inntrykk fra UHPC-konferanse i Albany, NY

Frederik og jeg deltok på det andre internasjonale interaktive symposiet i UHPC, som ble holdt i Albany, NY i begynnelsen av juni. I dette blogginnlegget vil jeg fortelle om noen av våre erfaringer.

06.18.2019

Hva er forskjellen mellom våre markeder - om noen?

Vi har nylig deltatt på en messe i Finland, Norge og Nederland for å snakke om hva Hi-Con kan bidra med i prosjekter når det gjelder kunnskap, produkter og løsninger innen balkonger, trapper og broer (broer er forøvrig bare et forretningsområde i Nederland).

04.10.2019

EAD, ETA og CE - hvorfor er det relevant for UHPC?

I et av mine tidligere innlegg "Trenger vi virkelig andre retningslinjer for UHPC?" Jeg nevner at Hi-Con har søkt om en ETA, og vi er nå klare til å tilføye CE-merking på våre balkongelementer. Det tok litt lengre tid enn forventet, men jeg vil nå forklare litt mer om hva dette betyr, hvorfor vi bestemte oss for å gjøre dette, og hvordan prosessen har vært.

01.16.2019

Livet utendørs – Kundens erfaring av balkongen del 1 – balkongen

Å tilbringe mer tid ute blir stadig mer populært, og i byene er takterrasser og balkonger etterspurt - jo større de er, jo bedre! Eksemplet ovenfor er Harbour Tower i København, med en type som vi kaller for galleri balkonger.

12.05.2018

CO2 avtrykk - resultatene har kommet

I et av våre tidligere innlegg kommenterer vi hvor vanskelig det er å sammenligne CRCs miljøavtrykk med andre materialer - og bruke dette som en unnskyldning for hvorfor vi ikke har satt sammen en EPD (Environmental Product Declaration) for våre produkter

11.21.2018

Finnbuild Byggemesse i oktober - Hva skjer etter messen?

Hi-Con var for første gang representert på Finnbuild (Helsingfors), den internasjonale bygningsmessen i begynnelsen av oktober.

10.17.2018

Brannmotstand - Fullskala testing på balkonggulv

Det er ikke ofte at jeg får se resultatene av fullskala branntest på UHPC-elementer - så det minste jeg kan gjøre er å dele noen resultater fra en nylig test på en enkelt støttet skive for de som er interessert.

09.12.2018

Opplev kontorlivet på Hi-Con-måten

Vi har nå erfart å jobbe i vår flytende modulære CRC i2®-bygning de siste 6 månedene, og ønsker å invitere deg inn og dele erfaringen med oss.

08.15.2018

Eksperiment R - Hvordan montere en kompleks struktur

Da vi forlot prosjektet i januar, trengte vi fortsatt å støpe 2 av elementene - og forventet aldri at dette skulle ta mer enn 3 måneder å fullføre. Men hvis vi trodde de første 4 støpene hadde vært vanskelig...

06.27.2018

Bloggen ønsker deg en god sommer!

Sommeren ligger rett rundt hjørnet, og bloggen tar derfor en pause for å puste ut etter et travelt og spennende år med mange forskjellige temaer på bloggen. Vi vil vi gjerne sende en stor takk til deg for at du er leser det vi deler.

06.13.2018

CE-merking - fortsatt en prosess!

I et av mitt siste innlegg "Trenger vi virkelig andre retningslinjer for høystryrkebetong (UHPC)?" Jeg nevner at Hi-Con har fått en ETA (European Technical Assessment), og vi er nå klare til å få CE-merking på våre balkongelementer.

05.30.2018

Renovering med UHPC Del III - Hvordan bruke vegger og brystninger, og hvorfor ...

Dette innlegget avsluttes mini-serien på renovering med UHPC og diskuterer fordeler og utfordringer ved hjelp av vegger og brystninger som for å støtte balkongene.

05.16.2018

Renovering med UHPC Del II - Balkonggulv og søyler

I mitt siste innlegg begynte jeg på en mini-serie angående renovering med høystyrkebetong (UHPC). Dette er det andre av tre innlegg, og beskriver noen av problemene knyttet til å feste balkonger ved hjelp av braketter og søyler - både vanlige søyler og L-søyler.

05.02.2018

Renovering med UHPC Del I - Limte forbindelser

I mange av de forrige bloggene har vi vist forskjellige måter å bruke UHPC på, men de fleste eksemplene har vært nye prosjekter.

04.18.2018

Erfainger med høystyrkebetong fra Nederland

Vi var veldig heldige da vi kort tid etter etableringen av Hi-Con NL kunne delta på Byggemessen. Vi kunne vise vårt nye produkt til det nederlandske markedet, og kunne ikke forestille oss en bedre timing for en produktpresentasjon.

04.04.2018

Ansiktene bak bloggen - Bendt Aarup

Som Tommy gjorde i forrige uke vil jeg gi et kort (om mulig) oversikt over min egen erfaring med UHPC, så du i hvert fall vet en del av bakgrunnen min. Vær oppmerksom på at jeg har minst 10 år å fortelle om enn Tommy gjorde! Jeg er ikke helt sikker på når jeg ble en UHPC nerd, men jeg har jobbet med dette emnet lengre enn jeg noen ganger vil innrømme.

03.28.2018

Ansiktene bak bloggen - Tommy Bæk Hansen

I og med at Bendt og jeg har skrevet mange av innleggene som er tilgjengelige her på Hi-Con sin UHPC-blogg, bestemte vi oss for at det ville være hensiktsmessig å forklare hvorfor vi gjentatte ganger våger å uttale oss om erfaringer med høystyrkebetong. Hva kvalifiserer oss til å ha en offentlig mening om UHPC? Hva er historien bak ansiktene?

03.14.2018

Trenger vi virkelig andre retningslinjer for UHPC?

En rekke retningslinjer for høystrykebetong (UHPC) er allerede tilgjengelige, og flere er på vei

02.28.2018

Hi-Con utvider hovedkontoret - flytter inn!

I fjor presenterte jeg planene bak Hi-Con sin kontorutvidelse i Hjallerup, fra de første små trinnene i planleggingen til ferdigstillelse. Endelig er vi klare til å flytte inn i det nye tilbygget og nyte de lyse og romslige kontorene på den svevende prefabrikerte CRC i2®-bygningen!

02.21.2018

Deling av våre erfaringer fra Tyskland og Storbritannia

Gjennom årene har vi deltatt på mange messer i Danmark og i utlandet. Det siste året har vi deltatt på messer både i Tyskland, Storbritannia, Nederland, Danmark, Norge, Sverige og Finland.

02.07.2018

CRC brukt som et nytt materiale

Har du noen gang spurt deg selv dette spørsmålet når du konstruerer en løsning? Kan dette gjøres på en bedre måte ??

01.24.2018

Imponert over høystyrkebetong (CRC)

Jeg har nå jobbet for Hi-con NL i et år, og derfor har derfor fått noen erfaringer. Når jeg tenker tilbake på mitt første bekjentskap med Hi-con, ble jeg svært betatt av materialet CRC.

01.17.2018

Svar på vår julequiz

Like før ferien lanserte vi vår aller første Hi-Con julequiz. Det var svært god respons og stor interesse. Pga dette har vi besluttet å skrive en oppfølgingspost for å oppsummere alle de riktige svarene.

01.10.2018

Oppdatering på eksperiment R

Jeg håper du hadde en god jul og en festlig nyttårsaften, og hilser fra alle her på Hi-Con. Jeg ønsker deg velkommen til vår UHPC-blogg med en oppdatering på det avanserte støpeprosjektet Experiment R.

12.13.2017

God jul og Godt nyttår

Snart er juleferien her, og vi vil derfor stoppe opp et øyeblikk og takke alle våre lesere og følgere for deres interesse for bloggen vår.

11.29.2017

Retningslinjer for mindre reparasjoner av CRC i2®-elementer

Etter det siste innlegget jeg hadde angående reparasjoner, ringte en av mine britiske kunder pga at det hadde gått av litt betong i noen få kanter og hjørner på noen bjelkeelementer.

11.15.2017

Hvordan reparere UHPC-elementer

Når man vurderer å bruke UHPC-elementer til et prosjekt, er det en gjentakende bekymring fra entreprenøren om det er mulig å foreta reparasjoner av UHPC-elementer som er skadet eller har blitt skitne under montasjen eller i etterfølgende byggeprosess.

11.08.2017

En vurdering av høystyrkebetong

For alle prosjekter er det ett eller flere materialer som kan brukes. UHPC er ikke alltid det riktige valget for jobben, og vi er veldig opptatt av å si fra tidlig i prosessen og anbefale andre materialer og leverandører hvis vi mener at UHPC ikke er det riktige å bruke.

11.01.2017

Husker du eksperiment R ?

I september lanserte vi den avanserte støpingen av Eksperiment R. Det 21 meter lange, 8 meter brede, 3,5 meter høye og 19 tonn tunge kunstverket. Vi har jobbet sammen med Arkitektskolen i Aarhus siden 2012.

10.25.2017

CRC fibertyper og korrosjon

Et av de vanligste spørsmålene under diskusjoner med kunder, er hvorfor det er nødvendig å bruke dyre rustfrie stålfibre.

10.11.2017

Konferansen i Montepellier

Den 2. - 4. oktober hadde jeg gleden av å delta på en konferanse i UHPFRC (jeg forventer at om du leser denne bloggen, er du kjent med benevnelsen) i Montpellier, Frankrike. Og jeg mener "glede" – da jeg kunne forlate et fuktig og kjølig Danmark på høsten til fordel for solfylte Sør-Frankrike. Noe som var veldig hyggelig. Været og severdighetene i Montpellier kan nok også ha hatt noe å med det å gjøre. Møtet var ganske bra med 300 deltakere (pluss 100 studenter) og 108 bidrag med 20 land representert.

10.04.2017

Dine 5 på topp blogginnlegg

Siden april har vi fortløpende lagt ut innlegg på bloggen vår og skrevet om tekniske problemer og materialbruk når vi bruker CRC i2®. I denne ukens bloggpost har vi samlet topp 5 av alle våre innlegg så langt.

09.27.2017

CRC i2® - prosjekter med JointCast

I dette innlegget vil jeg bruke noen få eksempler på å forklare noen av utfordringene ved bruk av JointCast-materialet i et prosjekt.

09.20.2017

Utvidelse av Hi-Con sitt hovedkontor

Hi-Con vokser og trenger derfor utvidede kontorlokaler. For oss er det virker det spennende å skape større plass ved hjelp av å bygge store kontormoduler i høystyrkebetong (CRC i2®) som svever i luften!

09.13.2017

Avansert støping - Eksperiment R

For mer enn 5 år siden ble vi kontaktet og spurt om å delta i et eksperiment for å bruke topologi optimalisert strukturell design, med sikte på å skape et stort kunstverk. Vi var enige om, og jeg brukte 1½ år og mange timer sammen med prosjektgruppen ved Arkitektskolen i Aarhus for å utvikle det opprinnelige prototypedesignet.

09.06.2017

CRC JointCast – skjøter som er små, sterke og enkle

Som en produsent av premium produkter er det svært viktig for oss å ha en god måte å sammenføye elementer på - helst slik at vi kan stole på at full overføring av laster og torsjonsspenninger etc

08.30.2017

Bærekraft

I forhold til ulike prosjekter er et gjentakende spørsmål hvor miljøvennlig CRC i2® er, ofte etterfulgt av en Miljøproduktdeklarasjon eller EPD.

08.23.2017

CRC i2® - konsentrerte laster

I dette innlegget vil jeg vise hvordan høystyrkebetong benytter seg av evnen til å håndtere store konsentrerte belastninger gjennom intern kraftfordeling.

07.05.2017

Takk for at du leser bloggen!

Med nesten 2000 visninger fra mer enn 400 unike besøkende i mer enn 30 land, kunne vi ikke vært lykkeligere. Lesere fra Sentral-, Nord-og Sør-Amerika, Skandinavia og hele Europa til folk fra Sør-Afrika, Filippinene, India, Malaysia og Kina har funnet veien til bloggen. Takk skal der ha alle sammen!

06.28.2017

De uendelige potensialene til betong - og UHPC

I de siste 100 årene har den generelle bruken av betong økt dramatisk - både for prefabrikkerte og plasstøpte konstruksjoner. Det har blitt industrialisert og har blitt det mest brukte byggematerialet i verden. Det er rundt oss hver dag - hvor vi går eller bor.

06.21.2017

Betraktninger ved bruk av høystyrkebetong

Utforming av mulige konstruksjoner i høystyrkebetong betyr å konstruere på grensen av det som er mulig. Grunnen (som alltid) er penger. HPC er ikke billig, så vi må bruke så lite som mulig. På Pieters har vi designet i HPC-strukturer siden 2008, og det føles som om vi i dag designer med gull.

06.14.2017

CRC i2® i faktiske branner - Del II

I forrige ukes innlegg viste jeg hvordan CRC i2®-elementene reagerte under en ekte brann på Heilig Harn-prosjektet i Den Helder i Holland. Denne gangen vil jeg fullføre miniserien om emnet som beskriver to prosjekter til

06.07.2017

CRC i2® i faktiske branner - Del I

CRC i2®-elementene brukes etter brannen, med bare mindre reparasjoner eller rengjøring. I tillegg er en mer komisk brannrelatert hendelse: En leilighetseier fikk den lyse ideen om å sette en "grillkullstarter" på en CRC i2® balkong ... hvorfor, vet jeg ikke!

05.31.2017

Brannmotstand - er det et problem for UHPC

Brannmotstand er en av egenskapene som skiller betong i forhold til andre materialer som stål eller aluminium, men det snakkes ofte om bekymringer rundt brannmotstanden til høystyrkebetong, UHPC. Det korte og enkle svaret på disse bekymringene er at det er ganske mulig å konstruere en UHPC med en brannmotstand som er minst like bra som for vanlig betong

05.24.2017

10 trinns guide for brukere av CRC i2®

Vi får ofte spørsmål om hva som er mulig å oppnå med CRC i2®, og hvilken prosess som er nødvendig for å komme i gang - kort sagt brukerhåndboken for bruk av CRC i2®. I dette innlegget vil jeg prøve å ta opp noen av de generelle problemene.

05.17.2017

Kaldbøyning

For flere år siden, under montasje av en spesialdesignet trapp, fikk jeg et spørsmål fra montasjebasen: Forsiden på to av elementene var ikke riktig justert og kunne heller endres pga av andre begrensninger. Og det så ikke bra ut.

05.10.2017

CRC motstandsdyktighet

Motstandsdyktighet var en av hovedelementene da Hans Henrik Bache utviklet CRC i 1986. Høystyrkebetonge matrisen var allerede utviklet noen år tidligere, da han oppfant og patenterte DSP-materialer (Densified Cement / Ultra Fine Particle Materials) i 1978 – som senere førte til starten av Densit-selskapet

05.03.2017

Estetiske overflater av CRC i2®

CRC i2® er et unikt sementbasert materiale som vanlig betong (og andre levende materialer), må man forvente variasjoner i farge og tekstur, og at det endres over tid. Dette er en stor del av betongens visuelle appell, fordi den gir et levende og variert uttrykk.

04.26.2017

Konstruer med CRC i2®

Som ingeniør kan du spørre deg selv hvordan du lager dine egne beregninger av elementer, basert på et materiale som ikke dekkes av vanlige godkjenninger (koder).

04.04.2017

CRC - grunnleggende egenskaper

Tradisjonelt er betong ofte "definert" av dens trykkstyrke - en 40 MPa betong eller en 90 MPa betong forventes å ha svært forskjellige egenskaper. Dette har endret seg med høystyrkebetong, Ultra High Performance Concrete (UHPC) hvor andre egenskaper eller attributter kan være like viktige - eller enda viktigere - enn kompressiv styrke. Og mens vi er på temaet kompresjonsstyrke ...

04.04.2017

CRC sammenlignet CRC i2®

04.04.2017

Verdensledene i UHPC?