favoritter

10 trinns guide

Blog posts

10 trinns guide for brukere av CRC i2®

 

Vi får ofte spørsmål om hva som er mulig å oppnå med CRC i2®, og hvilken prosess som er nødvendig for å komme i gang - kort sagt brukerhåndboken for bruk av CRC i2®. I dette innlegget vil jeg prøve å ta opp noen av de generelle problemene.

For hvert enkelt prosjekt er det mange spesifikke spørsmål: "Hvor tykk trenger du å lage en plate som strekker seg så langt", "hvor mange braketter er nødvendig", "hva er reaksjonene på denne innfestingen", "hvordan kan vi transportere dette elementet inn i bygningen, etc. ...

 

De spesifikke spørsmålene vil naturligvis variere fra prosjekt til prosjekt, og jeg kan ikke svare dem generelt, så i stedet vil vi gi svar på noen typiske spørsmål gjennom eksempler i et senere innlegg.

For øyeblikket er mitt håp at denne generelle 10-trinns guiden vil gjøre det lettere for deg å begynne å jobbe med CRC i2®. Vi går i gang:

 

1. Tenk STORT - Ikke vær redd for å drømme om det umulige - det er faktisk oftere bygningen, regelverket eller andre faktorer som begrenser størrelsen og omfanget av bruk av CRC i2®, ikke selve materialet. Hvis du starter med en drøm – vil vi få deg så nær som mulig for å realisere det.

 

 

2. Vær kreativ – Ikke vær begrenset av det du forventer av vanlig betong - i mange tilfeller kan CRC i2® gjøre så mye mer når det gjelder uttrykk.

 

 

3. Begynn tidlig - Samspillet med andre konstruktive elementer er viktig for mulighetene og fordelene ved å bruke CRC i2®. Disse kan bare utnyttes når det tas opp tidlig i skissefasen. Som et eksempel må klargjøring av montasjen av braketter skje tidlig i prosjektprosessen.

 

 

4. Sjekk referanser - se eksempler på ulike løsninger, som ofte inspirerer, og det vil også hjelpe deg å vite hva du kan forvente estetisk fra CRC i2® konstruksjoner etter noen års bruk. Et godt utgangspunkt er selvsagt Hi-Cons referansearkiv.

 

5. Tenk på konteksten - hva trenger du CRC i2® å bidra med når det gjelder tekstur og uttrykk sammen med tilstøtende materialer og overflater? Hva er den påtenkte estetiske rollen til CRC i2®? Et eksempel er denne trappen som er levert en renoveringsjobb.

 

 

 

6. Vurder montasjen tidlig – fremdrift og begrensninger fra andre byggeprosesser er ofte avgjørende når du velger de beste løsningene for et gitt prosjekt.

 

7. Ikke vent med detaljene - jeg har ofte blitt bedt om sent i et prosjekt "forresten, hvordan løser vi i drenering" (eller noen lignende detaljer). I motsetning til vanlig betong,  kan de slanke dimensjonene i noen tilfeller føre til at disse detaljene bestemmer minimums dimensjoner, derfor er det viktig å få detaljer på plass så tidlig som mulig.

 

8. Forenkle om det går, da de smale dimensjonene som er mulige med CRC i2® ofte blir mer spektakulære når de er fri for forstyrrende kanter, spor etc. Det øker også friheten i kreativ formgivning.

 

9. Forklar hva du forventer av overflateeksponeringen - som beskrevet i mitt tidligere blogginnlegg "Overflate estetikk av CRC i2®", er bruksområder for CRC i2® forskjellig fra vanlig betong, og må det derfor vurderes hvilke overflater som skal være mest estetisk.

 

10. Kontakt Hi-Con så fort som mulig - vi vil gjerne hjelpe til med å realisere drømmene dine i høystyrkebetong. Jo raskere vi blir involvert aktivt, desto bedre er sjansene for å få det tiltenkte uttrykket. Vi gir ofte en grov skisse med omtrentlige belastninger relativt raskt for å avgjøre om en bestemt løsning er mulig, før den mer detaljerte designfasen starter.

 

Jeg håper denne 10-trinns guiden vil være til hjelp, men hvis du føler at noe mangler, ikke nøl med å gi meg beskjed, så jeg kan legge det til i listen.

 

Gå til bloggen vår for å kommentere dette innlegget

Tilsvarende redaktør

Bendt Kjær Aarup
Group Material Development Manager