favoritter

Avansert støping - Eksperiment R

Blog posts

Avansert støping - Eksperiment R 

 


Visualiseringen av eksperiment R-skulpturen på den planlagte beliggenheten i Århus – et oppdrag på vegne av Arkitektskolen i Aarhus.

 

En del av å være nyskapende og åpen fører noen ganger til at vi får store utfordringer. Dette er tilfelle i vårt prosjekt eksperiment R på oppdrag fra Arkitektskolen i Aarhus.

 

For mer enn 5 år siden ble vi kontaktet og spurt om å delta i et eksperiment for å bruke topologi optimalisert strukturell design, med sikte på å skape et stort kunstverk. Vi var enige om, og jeg brukte 1½ år og mange timer sammen med prosjektgruppen ved Arkitektskolen i Aarhus for å utvikle det opprinnelige prototypedesignet.

 

I slutten av 2013 inngikk vi en formell avtale om å bistå med konstruksjon, produksjon og montering av kunstverket. Sammen med rådgiver Søren Jensen A / S jobber vi nå hardt for å fullføre prosjektet innenfor rammene av at Århus ble Europas kulturhovedstad i 2017.

 

Den store 19-tonnskulpturen i lys CRC i2® vil være mer enn 21 meter lang, 8 meter bred og 3½ meter høy. Den består av 6 unike CRC i2®-elementer som er boltet og limt sammen, montert på to fundamenter.

 

 

Den komplekse formen er laget i et samarbeid mellom Arkitektskolen Aarhus og Odico ApS, og består av et komplisert 3D-puslespill av sammenkoblede robotproduserte EPS- og MDF-brikker, alle støttet innenfor en ramme med konvensjonelle stålstillas..

 

Støpingen er ekstremt kompleks, og det har krevd all oppfinnsomhet og utholdenhet i forarbeidet. Hi-Cons produksjonsteam har støpt det første av de 6 elementene – det er fortsatt 5 igjen!

 

Nedenfor er noen få bilder fra forberedelsene i produksjonen, fra innledende montering av de mange delene, ferdigformede sidene, gjennom armeringsarbeidet, til ferdigstiling.

 

 

The casting itself had to be executed thoroughly to ensure that the entire mold was filled, and consequently the CRC i2® was poured deliberately into one corner so that the Støpingen i seg selv måtte utføres grundig for å sikre at hele støpeformen ble fylt. Derfor ble CRC i2® helt i et hjørne slik at man var sikre at formen ble fylt opp fra bunnen:

 

 

 

 

Den første støpingen var en delvis suksess - elementet var fullt støpt - men mer enn fullt støpt, som bildene nedenfor viser:

 


Bildene viser den indre formen som ble eksponert etter fjerning av stolpene og EPS-kiler. Det viser elementet når EPS-delene ble fjernet, og elementet etter at det ble oppdaget at noen av hullene var fylt på grunn av forskyvningsbevegelse - og til slutt et bilde av overflatene før elementet blir rengjort.


Jeg vil rapportere mer fra prosjektet når vi fortsetter, og selvfølgelig når det er ferdig. Du er velkommen til å skrive synspunkter eller stille spørsmål!


Gå til vår Wordpress blogg for å kommentere dette innlegget.

Forfatter av dette innlegget

Tommy Bæk Hansen
Product Development Manager