favoritter

CRC brukt som et nytt materiale

Blog posts

CRC brukt som et nytt materiale

 

Har du noen gang spurt deg selv dette spørsmålet når du konstruerer en løsning? Kan dette gjøres på en bedre måte ??

 

Svaret er ofte JA. Når du har problemer med materialegenskapene til stål og vanlig betong eller andre materialer, kan du sannsynligvis bruke CRC i stedet. CRC har fordelene som både betong og stål har, og kan derfor brukes i ulike konstruksjoner der du trenger slanke og sterke konstruksjoner. CRC har også muligheten til å motstå svært aggressive miljøer og er derfor også egnet for design i et industrielt miljø.

 

For mer informasjon om CRCs materielle egenskaper, kan du lese blogpost CRC - grunnleggende egenskaper

 

I 2006 ble Hi-con kontaktet av SPX Flow. Gjennom utviklingen av en ny homogeniserer kom de opp med ideen om å endre design fra delbaser laget av sveiset stål til underlag av betong. SPX-Flow så etter en betong med materialegenskapene for å opprettholde belastningen fra deres nye homogenisator. De fant CRC og kontaktet Hi-con. I gjensidig samarbeid og dialog ble det laget et design i CRC, og resultatet er som vist på bildet nedenfor. Dette er et godt eksempel på hvordan CRC kan være et nytt materiale og hvor det er mulig, gjennom samarbeid, å finne en løsning der 1 + 1 = 4.

 

APV – Subbaser

CRC i2® base etter maling og klar for homogenisatoren.

 

Her er noen synspunkter på CRC-underbasene fra SPX-Flow:

Tradisjonelt sub-baser for Rannie / Gaulin Homogenisers / høytrykkstrykk pumper er sveiset stål design, som er belagt for korrosjonsbeskyttelse. Under utviklingen av en ny homogeniseringsmodell i 2006 kom ideen om å lage underbasen fra betong i stedet for stål opp.

 

Potensielle fordeler:

  • Kostnad
  • Ved å bruke en støpt design, kan mange detaljer integreres i formen. I vårt tilfelle for eksempel: Rør i rustfritt stål for montering av forskjellig utstyr, f.eks. ben i rustfritt stål.
  • Integrert korrosjonsbeskyttelse.

 

Det konkrete underbasekonseptet har også noen ulemper:

  • Følsom for støt (for eksempel gaffeltruck) og transport. Reparasjon av visuelle skader er ganske komplisert.
  • Lokal produksjon er vanskelig (sammenlignet med en underbase i stål).
  • Lokale modifikasjoner er kompliserte.

 

 

 

 


Den endelige homogeniseringen med CRC i2® sub-base.

 

SPX Flow selger mest homogenisers i verden, og Hi-con har levert sub-baser for denne modellen av Homogeniser de siste 10 årene. På denne tiden har CRC blitt utviklet videre og er nå kjent som CRC i2®. For mer informasjon om utviklingen fra CRC til CRC-i2® les blogposten: CRC vs CRC i2®

 

Det må være et stort potensial der ute for å bruke materialegenskapene til CRC i2® som et nytt materiale som gjort for APV-underbaser.


Så hvis du konstruktør der ute, ta kontakt ....


Takk for at du leser innlegget. Hvis du har kommentarer, kan du som vanlig besøke vår Wordpress blogg

Forfatter av dette innlegget

Søren Mosegaard Goul Hansen
Project Office Manager