favoritter

Konsentrerte laster

Blog posts

CRC i2® - konsentrerte laster

 


Konsentrert belastningstest ved Poptahof-prosjektet i Delft (NL)

 

I tidligere innlegg på denne bloggen har vi vist noen eksempler på faktisk bruk av CRC i2® - så jeg syntes det var tid for å vise eksempler på hvordan vi kan bruke materialegenskapene.

I dette innlegget vil jeg vise hvordan høystyrkebetong benytter seg av evnen til å håndtere store konsentrerte belastninger gjennom intern kraftfordeling.

CRC i2® avviker fra vanlig høyfast betong ved å ha stor strekkevne på grunn av stålfibrene. Dette gjør at CRC i2® effektivt kan "omdirigere" styrker og la små seksjoner (med mye vanlig armering) absorbere et stort internt moment, skjær og strekkfasthet.

Det beste eksempelet på dette er den spiralformede trappen, hvor en spiralformet brystning bærer de utkragede trinnene - noe som resulterer i en kraftig skjær og torsjonsbelastning , spesielt på støpene.

 


Oversikt over seksjonskraftfordeling av en asymmetrisk spiralformet trapp. Karakteristiske verdier.

 

Analysen er i seg selv relativt kompleks - se under kombinasjonsanalyse for å bestemme momentfordelingen.

 


Kombinasjonsplan for å etablere total momentfordeling i en spiralformet brystning av en kompleks trapp.

 

 

De store kreftene krever mye armering (til venstre) - både hovedarmering for bøying, men også for skjær og torsjonsbelastningen (til høyre).

 

  
Armering av en spiralformet trapp under forberedelse - trinnene er lette å armere(venstre) – her er det plass. Det er å få plass til den nødvendige armeringen i trappevangen som er problemet (høyre).

 

Når du utnytter evnen til å absorbere de store kreftene i begrensede seksjoner, kan du se vakre eksempler som Sidney Stringer Academy trappen i Coventry (Storbritannia), Hotel La Tour-trappen i Birmingham, Aggersvold Estate i Jyderup (DK) og PTCG trapp i Groningen (NL) kan realiseres.

 


Hotel La Tour trappen fullført. Brystningsbjelken holdes fast på veggen øverst i høyre hjørne av bildet (B på seksjonskraftkurven) og dreier seg så rundt søylen uten å berøre den, og ender på dekket med et spesielt forsterket underlag som absorberer vridningen (A på seksjonskraftkurven).

 

 

Jeg håper du fant dette interessant. Vi vil legge inn flere eksempler på hvordan de unike egenskapene til CRC i2® kan utnyttes for å realisere unike konstruksjoner. Hvis du er nysgjerrig på hvordan ett eller flere av prosjektene i vår referanseseksjon har blitt realisert, ikke vær sjenert, det kan ende opp med et innlegg som dette!

 

Besøk vår Wordpress blogg for å kommentere innlegget

Tilsvarende redaktør

Bendt Kjær Aarup
Group Material Development Manager