favoritter

Erfainger med høystyrkebetong fra Nederland

Blog posts

Erfainger med høystyrkebetong fra Nederland

Vi skriver ofte om UPCH i tekniske termer: hva det er, hvordan vi prosjekterer UHPC, estetikken, mulighetene etc. Jeg vil gjerne ta deg gjennom reisen til en salgsansvarlig og de hindringene jeg møtte da Hi-Con kom inn i det nederlandske markedet i 2013.


Byggemesse 2013

Vi var veldig heldige da vi kort tid etter etableringen av Hi-Con NL kunne delta på Byggemessen. Vi kunne vise vårt nye produkt til det nederlandske markedet, og kunne ikke forestille oss en bedre timing for en produktpresentasjon.

Til tross for at det var nedgangstider, var det stor interesse for de slanke Hi-Con-balkongene. Spesielt fra arkitekter. De likte utseende og introduksjonen av en ny betongtype. Under utstillingsdagen ble grunnlaget lagt for Hi-Con NL. Interessen var enorm, hovedsakelig på grunn av det vakre, slanke balkonggulvet som stod på vår stand. Det var en fin trigger for potensielle kunder, og etter noen dager hadde vi mange gode kontakter. Etter det første året førte disse kontaktene til de mange store prosjekter, for eksempel Kokon Architects fra Rotterdam og renoveringsprosjektet Heilig Harn i Den Helder.


Het Heilig Harn in Den Helder.

Materialet UHPC var relativt ukjent i Nederland innen boligbygging. Det ble ikke brukt i stor skala. Mange kunder og entreprenører ble overrasket over bruken av CRC, særlig hvor slanke konstruksjoner man kunne oppnå. I innledningsfasen ble det gjort mange presentasjoner og besøk til arkitekter for å dele vår kunnskap og fortelle fordelene med CRC, ikke bare i det estetiske området, men også i designfrihet og bærekraft.

Entreprenørene var først og fremst kritiske til høystyrkebetong og de første prosjektene på det Nederlandske markedet var ofte arbeidskrevende på grunn av at de var ukjent med materialet og prisen på det. Byggherren kunne ofte gjøre en forskjell i denne prosessen og var ofte avgjørende for at produktene våre ble valgt. Du bør derfor ikke glemme forholdet mellom arkitekten og byggherren.

Entreprenøren ble ofte overbevist om fordelene ved materialet under prosessen. I de siste to årene har vi lagt merke til at det ble gjort store fremskritt i å markedsføre høystyrkebetong og Hi-Con blant entreprenørene i Nederland. Ofte kontakter de oss tidlig og stiller de riktige spørsmålene om vårt materiale og fordelene med det. Så oppdraget har lyktes!

Prisen må tas med i vurderingen

Siden etableringen av Hi-Con Nederland i 2013 har 66 prosjekter blitt gjennomført. Noen av dem er for tiden i produksjonsfasen. De første årene ble vi ofte konfrontert med lave volumer på markedet på grunn av krisen i byggebransjen. Som du sikkert er klar over, er prisen på Hi-Con-materialet (CRC®) høyere enn tradisjonell betong - i det minste hvis du bare tar hensyn til prisen på materialet.

Imidlertid bør Hi-Con-produktet heller betraktes som en del av den generelle oknsturksjonen som kan løse mange problemer i praksis. Vekt, estetisk utseende, økt holdbarhet, ekstreme belastninger eller krefter som må opptas av en lite kryss forbindelse.

I praksis oppdager vi ofte at informasjonen om vårt produkt brukes på feil måte. For eksempel er m3-prisen noen ganger sammenlignet med m3-prisen for vanlig betong, noe som er forståelig hvis du er vant til å vurdere enhetskostnader og ikke overordnede løsninger.


Huize Het Oosten i Bilthoven.

Du får en bedre indikasjon på prisen hvis du vurderer den totale kostnaden for hele prosjektfasen. Høystyrkebetong (UHPC) kan ofte bli billigere med denne sammenligningen. Det er mange faktorer som faktisk senker den totale kostnaden. Med andre ord: Høystyrkebetong kan brukes som en løsning. Kostnaden for materialet kompenseres av verdien som skaper den totale løsningen. Dette betyr at det ikke er direkte sammenlignbart med andre balkonger som er i tre, vanlig plasstøpt/prefabrikert betong eller stål.

En del av tilleggskostnaden kompenseres av det lave volumet som trengs. Høystyrkebetong (UHPC) er betydelig sterkere, noe som gjør oss i stand til å designe løsninger som er enklere å montere og som trenger færre innfestninger. Dette kan føre til besparelser i fundamentet; færre perler, forsterkninger og mindre materialer. I noen tilfeller kan bruk av UHPC til og med resultere i færre bærepunkter.

Fokus på de store nederlandske prosjektene

Ved å bruke de ovennevnte fordelene har vi overbevist mange nederlandske kunder om å bruke våre løsninger og forstå fordelene med høystyrkebetong.

Våre viktigste milepæler de siste årene er oppført nedenfor. Vi ser at forespørslene for renovering og nybygg har økt mye de siste årene. På det nederlandske markedet er fordelene med våre produkter sies å være det beste alternativet når det gjelder: vektbesparelser, levetid, enkel forankringsteknikk og slankhet.Vinner av betongprisen i 2013:Poptahof in Delft  - De første prosjektene med CRC-balkonger i Nederland


Vinner av betongprisen 2017:  Catharinabrug in Leiden.


Et flott eksempel på en ekstrem utkraget balkong på 3000 mm i Utrecht:Woontoren de Verkenner

 
Renovering av store leilighetskomplekser i Den Helder: Heilig Harn (L) og Baljuwstraat (R).

Hvis du har kommentarer, spørsmål eller ønsker å dele din egen erfaring med UHPC. Svar på denne bloggen på vår Wordpress blogg eller kontakt oss!

Forfatter av dette innlegget

Edward Verschoor
Verkoop Manager