favoritter

Husker du eksperiment R ?

Blog posts

Husker du eksperiment R ?                                               

I september lanserte vi den avanserte støpingen av Eksperiment R. Det 21 meter lange, 8 meter brede, 3,5 meter høye og 19 tonn tunge kunstverket. Vi har jobbet sammen med Arkitektskolen i Aarhus siden 2012.


Som nevnt i bloggposten for halvannen måned siden, består skulpturen av 6 unike elementer i CRC i2® høystyrkebetong som er boltet og limt sammen.


Det første elementet har allerede blitt støpt, og det neste står for tur til uken. Deretter planlegger vi å produsere et element annenhver uke og ha skulpturen montert før 2018. Vi vil holde deg oppdatert på prosessen – og holder fingrene krysset :-)

 

Du kan lese hele bloggposten her.

 

3D-visualisering

På Hi-Con gjør vi mer enn bare å støpe elementene i høystyrkebetong, vi skriver også ut elementene på vår 3D-skriver. Selvfølgelig har vi det gøy når vi gjør dette, men det er også ganske nyttig for våre kollegaer i produksjonen. Da ser de hvordan de endelige elementene skal se ut. Derfor er alle seks elementene skrevet ut og limt sammen for å lage en ekte kopi av den endelige skulpturen i en skala på 1:40.

 

 


3D-utskrift på de fem første elementene i Eksperiment R-skulpturen​

 

Det endelige resultatet av modellen i 3D-utskrift i 1:40 skala - en skulptur vi har jobbet med de siste fem årene.


Å jobbe sammen på tvers av organisasjonen skaper synergier. Det utgjør en stor del av hverdagen hos Hi-Con. Vi kommuniserer derfor på flere måter for å dele vår kunnskap når vi jobber med ulike prosjekter og avanserte gjengivelser som Eksperiment R. Vi sier ofte at "vi liker de vanskelige prosjektene" - en uttalelse som viser innovasjonskulturen i Hi-con.

Takk for at du har lest bloggen - hvis du har spørsmål angående dette prosjektet eller et annet, vennligst gi oss beskjed på vår Wordpress Blog.

 

Forfatter av dette innlegget

Julie Nayberg Thomsen
Group Brand Manager