favoritter

Opplev kontorlivet på Hi-Con-måten

Blog posts

Opplev kontorlivet på Hi-Con-måten

 


Denne sommeren var det uvanlig varmt og solrikt. Dette var ideelle forhold for å oppleve kvalitetene til vår nye kontorbygning.

 

I to tidligere innlegg kontorutvidelse og Hi-Con - innflytning har jeg har forklart prosessen med å innovere, designe, bygge og opprette vår nye hovedkontorutvidelse. Hvis du har gått glipp av det tidligere, er det den komplette tidsplanen for installasjonen og utvendig ferdigstillelse.
 


Vi har nå erfart å jobbe i vår flytende modulære CRC i2®-bygning de siste 6 månedene, og ønsker å invitere deg inn og dele erfaringen med oss.

 


Utsikten du møter når du kommer inn fra den gamle administrasjonsbygningen


Så, kan vi si noe om forskjellen å arbeide i den tradisjonelle betong-og-mursteinbygningen og vårt nye UHPC- kontor? Jeg lar noen av mine kolleger som deler det nye kontoret med meg svare på det spørsmålet:

 


Julie Nayberg Thomsen, Group Brand Manager:


"Jeg jobber i det ytterste rommet i den nye bygningen, med rikelig lys og utsikt mot naturen rundt Hjallerup. Det er ganske hyggelig å få muligheten til å jobbe i nye, lyse og åpne kontorlokaler, som til og med laget av egne produkter "

 


Morten Møller Madsen, Key Account Manager, Balconies and staircases, DK:


"Det er fint med så mye dagslys, og det fra to sider. Vi har god plass, selv med 4 personer i hvert kontorlokale. Bygningen ser veldig bra ut og er et godt eksempel på hva vi kan gjøre i høystyrkebetong. Jeg får alltid mye skryt når vi har folk på besøk.  

 


Bendt Aarup, Group R&D Manager:


"Gode store rom og veldig gode akustiske egenskaper. Vi er imidlertid plassert litt vekk fra resten av Hi-Con-staben - og klimaanlegget"

 


Kristian F. Worm, Sales - Balconies & staircases, DK: 

 

"Rommene er hyggelige og romslige. En forandring er at folk ser inn på kontoret mens de passerer i midtgangen. Jeg kunne brukt noe frostet glass. Jeg savner vårt klimaanlegg fra det gamle kontoret - den nye bygningen er veldig varmt "
 


Torsten Skov, Sales - Balconies & staircases, DK:

 

"Det er behagelig med utsikt til skog og mark. Det blir ganske varmt når solen står på - persienner eller en annen form for skygge ville være fint. Bortsett fra det er det litt kult å se vårt eget materiale i veggene, både innendørs og utendørs, og danner de imponerende tynne veggene. Jeg er ganske fornøyd med vår nye bygning! "
 

For å følge opp uttalelsene fra mine kolleger har jeg et par kommentarer:
Det var varmt i den nye bygningen om sommeren, og det er det fortsatt! Kombinasjonen av isolerte elementer og lav intern termisk masse gjorde det mulig å avkjøle bygningen ved å åpne alle vinduene om morgenen (som vist på det første bildet). På denne måten ble den nye bygningen holdt 3-4˚C kjøligere enn det eksisterende kontoret, til tross for det store vindusområdet mot sør.
Likevel er det tilsynelatende mulig å isolere en bygning for mye 😊.
En annen observasjon var at kombinasjonen av et eksponert betongtak og solrikt vær resulterte i litt støy når takplatene utvidet og krympet seg. Det er ikke overraskende, da den svarte overflaten blir veldig varm med daglige temperatursvingninger. Vi har lært å leve med en serie lyder i løpet av dagen.
Selvfølgelig var dette forventet, og det kan lett unngås ved å legge et isolasjonslag på toppen av takplatene. 
 

Mens det meste av taket er dekket av takfilt direkte på CRC i2® takplater, blir den lille platen som er nærmest den eksisterende bygningen en tynn CRC i2® plate som er ugjennomtrengelig for vann.
 

Vi lærte også at selv om det var termisk og miljøvennlig, gjorde bygningenes lave vekt det mer følsomt for vibrasjon. Når de vibrerende bordene i produksjonen ble kjørt med full kapasitet, kunne det høres i bygningen da radiatorene begynte å dirre. Dette til tross for en 20 meter avstand til nærmeste vibrerende bord. Det ble løst på en meget lavteknologisk måte med små gummiinnlegg i radiatorene ...
 

Som den oppmerksomme leseren kanskje har lagt merke til, ble de ytre overflatene malt med en halvtransparent silikatbasert maling. Dette er ofte nødvendig med fargede betongflater, fordi kalkutslipp er svært vanskelig å unngå, spesielt når man bygger under de kalde og fuktige månedene av året. Ved å bruke halvtransparent maling i stedet for ugjennomsiktig maling, opprettholdes den konkrete følelsen og uttrykket av levende materiale.
 

Til slutt, en morsom detalj angående CRC i2® som innervegg. De er litt magnetiske, så det er mulig å bruke de direkte som en oppslagstavle:
 


Den viktigste erfaringen er at de lette CRC-modulene er termisk effektive, men fungerer godt som inspirerende kontorer og arbeidsplasser for oss her på Hi-Con.

 


Jeg håper du har hatt nytte av denne korte innsikt av å leve i CRC i2®-boks moduler. Som alltid er du hjertelig velkommen til å besøke vår Wordpress blogg hvis du har spørsmål eller kommentarer.

 

Tilsvarende redaktør

Bendt Kjær Aarup
Group Material Development Manager