favoritter

Retningslinjer for mindre reparasjoner av CRC i2®-elementer

Blog posts

Retningslinjer for mindre reparasjoner av CRC i2® elementer

 


En typisk mindre skade (chipping) av en kant av et CRC-element.

 

Etter det siste innlegget jeg hadde angående reparasjoner, ringte en av mine britiske kunder pga at det hadde gått av litt betong i noen få kanter og hjørner på noen bjelkeelementer. Han ba deretter om å få noen spesifikke anvisninger på hvordan de skulle repareres. Derfor bestemte jeg meg for å legge til noen retningslinjer i tillegg til den generelle forklaringen i forrige innlegg. UHPCs visuelle uttrykk gir regelmessig anledning til diskusjoner, og har pålagt oss å finpusse vår evne til å reparere skader og formidle forskjeller i uttrykk.

 

Så da går vi igang:​

 

Reparasjoner bør kun utbedres under egnede forhold, dvs. tørt vær (eller et sted som er skjermet for vær og vind) ved temperaturer over 5˚C, noe som gjenspeiler selve elementets temperatur. Det er ikke mulig å foreta reparasjoner hvis elementet er frosset fast etter en kald kveld, selv om lufttemperaturen er høyere enn 5 ° C. Det tar tid for et stort element å justere temperaturen til omgivelsene.

Før reparasjonen starter anbefales det å utføre en liten test på betongfliser eller lignende for å få en følelse av reparasjonsmaterialets konsistens.

 

Hi-Con leverer en spesiell pre-mix for reparasjoner, enten grå eller lyse. Følg retningslinjene nedenfor for å få et godt resultat.

1. Rengjør det ødelagte området for løst materiale, smuss og støv ved hjelp av stålbørste og trykkluft eller lignende.

2. Fukt det skadede området med en fuktig svamp.

3. Bland ut med vann - litt om gangen - og rør grundig mellom hver tilsetning av vann til konsistensen er myk som leire. Hvis blandingen er for myk, legg til mer pre-mix pulver for å kompensere.

4. Bruk en murskje for å trykke reparasjonsblandingen godt inn i den delen av overflaten som er skadet for å sikre en god binding, og om nødvendig kan du forme reparasjonsmaterialet. Små plater, linjer, vinkler etc. kan brukes til å sikre at materialet er plassert riktig ognøyaktig.

5. La reparasjonen hvile i ca 30 minutter til overflaten tørker (avhengig av temperatur – kortere i varme og lengre i kaldeomgivelser, spesielt hvis underlaget er kaldt.

6. Bruk en fuktig svamp for å jevne ut overflaten og utjevne reparasjonen mot de omkringliggende flatene. Unngå å få reparasjonsmateriale på de overflatene som ikke er skadet, siden fargen vil være litt annerledes.

7. La reparasjonen herdes fullt. Tiden som er nødvendig, er svært avhengig av temperatur, men normalt har det tørket til neste dag.

 

8. Bruk fint sandpapir eller en polerplate hvis nødvendig for å glatte overflaten ytterligere. Jevn ut overgangene fra reparasjonsstedet og de omkringliggende elementflatene.

 

 

Du kan også se den korte instruksjonsvideoen:

 

 

I noen tilfeller, og avhengig av omfanget av skaden, kan det være nødvendig å gjenta prosedyren for å sikre et optimalt resultat. Nedenfor er det bilder som illustrerer de enkelte trinnene.

 


Avskalingsskader (flislagt hjørne) etter rengjøring (øverst til venstre), nødvendige verktøy for reparasjon (øverst til høyre), plater, linjaler etc. er en hjelp for innfesting av materialet (nederst til venstre), ett lag med reperasjonsmateriale er ikke alltid nok, og det er nødvendig å gjenta prosedyren (nederst til høyre)

 

 


Reperasjon av hjørner krever nøyaktighet og ikke minst tålmodighet, for å oppnå et godt resultat. Selv om geometrien og teksturen er godt tilpasset, vil fargen alltid avvike, så reparasjoner vil alltid være synlige i mer eller mindre grad.​

 

Hvis du har spørsmål, vær så snill å poste en kommentar på vår Wordpress Blog, som alltid.

Forfatter av dette innlegget

Bendt Kjær Aarup
Group Material Development Manager