favoritter

Utvidelse av Hi-Con sitt hovedkontor

Blog posts

Utvidelse av Hi-Con sitt hovedkontor

 


Konseptvisualiseringen av den kommende utvidelsen av Hi-Cons hovedkontor i Hjallerup (DK) - Modell og konsept er utført av Frier Architecture A/S

 

I forrige uke rapporterte jeg om vanskelighetene med å støpe svært komplekse deler i Eksperiment R-prosjektet.

Men avanserte konstruksjons- og produksjonskonsepter er ikke begrenset til eksperimentelle skulpturer - på Hi-Con er vi ganske gode på å utfordre oss selv!

 

Hi-Con vokser og trenger derfor utvidede kontorlokaler. For oss er det virker det spennende å skape større plass ved hjelp av å bygge store kontormoduler i høystyrkebetong (CRC i2®) som svever i luften!

 

Opprinnelig ble konseptet laget av Group Business Development Manager Hans Bruun Nissen:

 

"Fra begynnelsen var den generelle situasjonsplanen utformet med henvisning til en ekspansjonsplan for fly. Dette var en måte å inkorporere fremtidens behov for plass og skalerbarhet ved å legge til "fingre" i eksisterende hovedbyggeplan. På grunn av referansen til flyplassen, er denne første utvidelsen også kjent som "Finger A". I fremtiden håper vi at vi også kan presentere Finger B, C & D ... i nye og utfordrende strukturer. Trerstrukturen til Finger A har også en referanse til Hi-Con vekststrategien - hvor nye forretningsmodeller suksessivt legges til Hi-Con Group som nye epler som vokser på et epletrær – "Hi-Cons familie tre".

    

For å få mest mulig ut av designet, ble Frier Architecture, et lite Aarhus-basert arkitektfirma bedt om å utdype konseptet, spesielt for å skape sammenheng mellom Hi-Cons merkeverdier, eksisterende kontorbygg og samtidig fremheve det estetiske potensialet av de lette CRC i2®-konstruksjonene.

Konseptet som ble oppfattet, var en voksende forgreningsstruktur, ved hjelp av formen og mønsteret av vinklede søyler som forvandles til relieffer på fasadene for å skape en letthet til «boksstrukturen» både inne og ute.

 


Konseptet (topp) viser søylene som forgrener seg gjennom interiøret, og eksteriøret i mørkegrå CRC i2® (nederst) av kontorutvidelsen. Illustrasjoner av Frier Architecture.


Siden konseptbegrepet ble bestemt, har konstruksjonsteamet på Hi-Con tilbrakt hundrevis av timer som beskriver elementene for å skape en konstruksjon som er så nær konseptet som mulig, samtidig som begrensningene i den opprinnelige kontorbygningen beholdes. Dette fører til mer justeringer underveis, spesielt til søylekonfigurasjonen.

Den endelige modellen av bygningen er vist nedenfor.

 

 


3D-modellvisning av den endelige bygningen og dens plassering i forhold til den eksisterende bygningen.

 

Støping av elementene er godt i gang og montasjen har allerede startet med søylene på plass - bildet nedenfor er fra montasjeprosessen til det komplekse søylesystemet:

 


Med søylene på plass vil montasjen av hovedelementene starte opp snart. En animasjon av montasjesekvensen kan ses nedenfor:

 

 

De tre hovedmodulene til utvidelsen er konstruert for å bli reist som komplette moduler og elementene blir produsert rett ved siden av byggeplassen.

 

Jeg vil være tilbake med flere oppdateringer under oppføring og montering etter hvert som prosjektet blir fullført.

Besøk vår Wordpress blogg for å kommentere innlegget.

 

Tilsvarende redaktør

Bendt Kjær Aarup
Group Material Development Manager