favoritter

Nyheter fra Hi-Con

Det vakkert beliggende Fjordtårnet er snart ferdig

 

De store og romslige Hi-Con-balkongene er montert på Fjordtårnet i Nørresundby. Balkongene skal gi fremtidige innbyggere i bygningen et flott utendørsområde for å nyte den vakre utsikten ved vannkanten i Aalborg.

 

 
Montage af de første altaner på Fjordtårnet

 

Hi-Con hadde gleden av å levere den moderne og spektakulære bygningen med både balkonger og galleri. Fjordtårnet ligger bare et steinkast fra vannet og ved siden av den nye kulturbroen som forbinder Nørresundby med Aalborgs hjerte.

 


Rendering af Fjordtårnet af Bjørk & Maigård

 

Hi-Con leverte blokken med 40 identiske balkonger og "kroppen" med 39 balkonger i forskjellige variasjoner. Balkongene er støpt med en balkongplate som måler mellom 85-125 mm tykkelse. I tillegg til 80 balkonger leverte Hi-Con også Fjordtårnet med 34 gallerielementer som måler mellom 80-100 mm tykkelse og 200 mm i bredde. For å bære galleriene, leverte Hi-Con 47 kolonner med en høyde på 3 meter. Sist men ikke minst Hi-Con leverte prosjektet med 14 veggelementer til tårnet i bygningen som måler 100 mm tykkelse.

 

Balkonger, gallerier og søyler til "kropp" av bygningen er støpt i grå CRC i2® med rustfrie stålfibre, mens balkongene som er montert på "tårnet", er i lys høystyrkebetong CRC i2®.

 

 
Udsigten over Limfjorden fra øverste etage i Fjordtårnet 

 

Prosjektdetaljer 

Byggeår: 2017-2018

Arkitekt: Bjørk & Maigård ApS

Ingeniør: Niras Aalborg 

Entreprenør: A. Enggaard A/S

Kontakta oss

Gunnar Røste
Commercial Manager - Hi-Con Norway