favoritter

Nyheter fra Hi-Con

Experiment R - Fullført

 

Siden september har vi kontinuerlig publisert oppdateringer om en av våre avanserte støpegods i høystyrkebetong. Eksperimentet R. En 21 meter lang, åtte meter bred og 3,5 meter høy skulptur bestående av seks unike elementer i høystyrkebetong. Nå er skulpturen er ferdig og montert på "Tangkrogen" i Århus.

 

  

 

 

Eksperiment R-prosessen startet for over fem år siden da Hi-Con ble kontaktet av Arkitektskolen i Århus. På den tiden ble Hi-Con spurt om de var villige til å delta i et eksperiment med hovedfokus på å kombinere ny robotteknologi, nyskapende arkitektur og betong med høy ytelse. Siden da har alle parter jobbet hardt (og med mindre utfordringer underveis) for å skape den mest avanserte konstruksjonen i Danmarks historie.  

 

Foruten Arkitektskolen og Hi-Con har mange andre parter vært involvert i dette prosjektet. For eksempel roboten selskapet, Odico; ingeniørfirmaet, Søren Jensen; Formwork-selskapet, Brunsgaard; Aarhus Tech; det nederlandske universitetet, TU Delft og mange andre aktører innenfor konstruksjonsområdet.

 

 
3D printet model i en størrelse 1:40 og den netop monterede skulptur i fuld størrelse.  

 

Vil du lese mer om Experiment R, kan du bare gå til Hi-Con bloggen, der vi kontinuerlig har postet oppdateringer om Experiment R-prosessen.

 

1. Advanced castings - Experiment R 

2. Do you remember Experiment R

3. Experiment R update

 

Du finner informasjon om offentlig innvielse av skulpturen her (dansk).

Kontakt oss

Tommy Bæk Hansen
Group Product Development Manager